Skip links

ROYAL TOKAJI
Dry Furmint Vineyard Selection 750ml

19,88

Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Παραγωγός: Royal Tokaji
Ποικιλία: 100% Furmint
Στυλ: Λευκός / Ξηρός
Περιοχή: Tokaji, Hungary

Το Vineyard Selection είναι ένα εκλεκτό Furmint ζυμωμένο σε βαρέλια από επιλογή classified αμπελώνων του Tokaji. Εκρηκτικό και ταυτόχρονα πλούσιο λευκό ξηρό με λεμονάτη οξύτητα, ορυκτά αρώματα και κρεμώδη χαρακτήρα. Ένταση, λεπτότητα και φινέτσα που θα αναδείξουν την ποιοτική ψαροφαγία. Αρώματα από λεμόνι, ροδάκινο, βερίκοκο, cashews και αλατισμένα αμύγδαλα και στο στόμα υψηλή οξύτητα, μέτριο αλκοόλ, γεμάτο σώμα και πολύ επίμονο τελείωμα. Ιδανικά ταιριάσματα με ταρτάρ λαυράκι με αβοκάντο και λάιμ, bisque καραβίδας, χταπόδι carpaccio, Dan Dan Noodles, σουβλάκια κοτόπουλου λεμόνι με σάλτσα γιαουρτιού harissa.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Επιλογή classified αμπελώνων του Tokaji σε ηφαιστειακά εδάφη γύρω από το χωριό Mád, σε υψόμετρο 150-250m.

*Πριν δέκα εκατομμύρια χρόνια σχεδόν ολόκληρη η σημερινή Ουγγαρία καλυπτόταν από νερό, την λεγόμενη Παννονική Θάλασσα. Πολυάριθμα, γιγάντια υποθαλάσσια ηφαίστεια εκτοξεύοντας λάβα δημιούργησαν ένα ηφαιστειακό υπόστρωμα (Bedrock) σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αναρίθμητες θερμές πηγές και ιαματικά λουτρά, διάσπαρτα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ουγγαρίας, αποτελούν απόδειξη αυτού του θαλάσσιου αποθέματος. Η παλιά θάλασσα έδωσε τη θέση της σε μια από τις μεγαλύτερες πεδιάδες της Ευρώπης, την Μεγάλη Πεδιάδα της Ουγγαρίας. Μέσα στις χιλιετίες έχει μεταφερθεί μια μεγάλη ποικιλία εδαφών από την Μεγάλη Πεδιάδα πάνω στα ηφαιστειακά υπεδάφη του Tokaji, με τα ανώτερα εδάφη να αποτελούνται από πορώδες ρυόλιθο (ηφαιστειακό μαγματογενές πέτρωμα).

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τρύγος 100% υγιών σταφυλιών, χωρίς καμία προσβολή από βοτρύτη και πίεση ολόκληρων τσαμπιών για φινέτσα. 100% ζύμωση σε δρύινα Ουγγρικά βαρέλια (20% καινούρια) και ωρίμανση σε αυτά με τις φίνες οινολάσπες για 6 μήνες. Δημιουργία του τελικού χαρμανιού και εμφιάλωση.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Κλείσιμο Φιάλης: Φυσικός Φελλός 45mm
Ετήσια Παραγωγή: 15.000 φιάλες / χρόνο

DOWNLOADS
Φωτογραφία Φιάλης | Ετικέτα | Λογότυπο Royal Tokaji

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

2018

Αλκοόλ 13,5%
Σάκχαρα 1,4 g/l
Οξύτητα 6,6 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | 15.000 φιάλες
91/100 IWSC International Wine & Spirit Competition (Silver Medal), 90/100 Wine Enthusiast

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Χρονιά Αλκοόλ Σάκχαρα (g/l) Οξύτητα (g/l) Tech Sheet Παραγωγή (φιάλες) Διακρίσεις
2018 13,5% 1,4 6,6 download PDF 15.000 91/100 IWSC International Wine & Spirit Competition (Silver Medal)
90/100 Wine Enthusiast
This website uses cookies to improve your web experience.