Skip links

SHAW+SMITH
Adelaide Hills Riesling

Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Παραγωγός: Shaw+Smith
Ποικιλία: 100% Riesling
Στυλ: Λευκός / Ξηρός
Περιοχή: Adelaide Hills, South Australia

Μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στο portfolio της Shaw+Smith, με τις πειραματικές οινοποιήσεις μεταξύ 2010 και 2013 να πείθουν -και με το παραπάνω- για την προοπτική της ποικιλίας στα κρύα Adelaide Hills. Ένα Riesling που διατηρεί όλα τα στοιχεία που έχουν χαρίσει στην ποικιλία παγκόσμια αίγλη (υψηλή οξύτητα, ορυκτότητα, αυστηρότητα, λεμονάτος χαρακτήρας), αλλά με συγκρατημένο αλκοόλ και ένα πιο ‘φιλικό’ γευστικό προφίλ. Με αρώματα πράσινου μήλου, ξύσματος λεμονιού και yuzu, είναι ιδανικό για να συνοδέψει πιάτα της Japanese και Fusion κουζίνας που απαιτούν κρασιά minimal γευστικής αισθητικής με ευθύτητα και καθαρότητα.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Η πρώτη ύλη προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Lenswood Vineyard στα Adelaide Hills της Νοτίου Αυστραλίας, ενώ συμπληρώνεται με ποιοτική πρώτη ύλη συνεργαζόμενων αμπελουργών από το Mr Torrens στην ίδια περιοχή. Ο 200 στρεμμάτων αμπελώνας Lenswood (υψόμετρο 450-500μ) έχει εδάφη αργιλοπηλώδη με κομμάτια σχιστόλιθου, ενώ έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Καλλιέργειας που ακολουθεί το οινοποιείο.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι οινοποιοί Adam Wadewitz και Martin Shaw δημιουργούν ένα κρασί από κρύους αμπελώνες. Η πρώτη ύλη συλλέγεται αποκλειστικά με το χέρι, ακολουθεί πίεση ολόκληρων τσαμπιών για τη μισή ποσότητα και εκραγισμός για την υπόλοιπη μισή. Τα δύο γλεύκη οινοποιούνται ξεχωριστά σε χαμηλές θερμοκρασίες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, στη συνέχεια χαρμανιάζονται, το κρασί ωριμάζει με τις φίνες οινολάσπες (sur lie) για 4 μήνες και εμφιαλώνεται.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Κλείσιμο Φιάλης: Stelvin, βιδωτό πώμα
Ετήσια Παραγωγή: N/A

DOWNLOADS
Φωτογραφία Φιάλης | Ετικέτα | Λογότυπο Shaw+Smith

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

2023

Αλκοόλ 13,0%
Σάκχαρα 6,7 g/l
Οξύτητα 7,9 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | N/A
93/100 Wine Front

2022

Αλκοόλ 12,5%
Σάκχαρα 5,6 g/l
Οξύτητα 7,1 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | N/A
93/100 Wine Front

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Χρονιά Αλκοόλ Σάκχαρα (g/l) Οξύτητα (g/l) Tech Sheet Παραγωγή (φιάλες) Διακρίσεις
2023 13,0% 6,7 7,9 download PDF N/A 93/100 Wine Front
2022 12,5% 5,6 7,1 download PDF N/A 93/100 Wine Front
This website uses cookies to improve your web experience.