Skip links

SHAW+SMITH
Adelaide Hills Balhannah Shiraz – single vineyard

Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Παραγωγός: Shaw+Smith
Ποικιλία: 100% Shiraz
Στυλ: Ερυθρός / Ξηρός
Περιοχή: Adelaide Hills, South Australia

To single vineyard Shiraz της Shaw+Smith από το Balhannah Vineyard με αρώματα κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου, μαύρων μούρων, γραφίτη και δέρματος, με πολύ όμορφες, ευλύγιστες τανίνες και ζωηρή οξύτητα, είναι τόσο απολαυστικό όσο και σαγηνευτικό. Η ιδέα για αυτό το κρασί προέκυψε μετά την απόκτηση του Balhannah Vineyard από την Shaw+Smith και τις αποδεδειγμένες ποιοτικές δυνατότητες του συγκεκριμένου αμπελώνα. Ο χειρωνακτικός τρύγος, η κλωνική επιλογή, η δροσιά που χαρίζει το υψόμετρο των 380 μέτρων, η άμεση παραλαβή των σταφυλιών στο οινοποιείο, η αργή οινοποίηση και η ωρίμανση 14 & 14 μηνών σε βαρέλια και φιάλες, δίνουν τα εχέγγυα για ένα σαγηνευτικό Shiraz όπου η ελαφράδα και η ισορροπία συνυπάρχουν με την πυκνότητα και την ένταση.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Η πρώτη ύλη προέρχεται αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Balhannah Vineyard στα Adelaide Hills της Νοτίου Αυστραλίας, σε υψόμετρο 380 μέτρων και φύτευση το 2005. Τα εδάφη είναι κυρίως αμμοπηλώδη με κομμάτια χαλαζίτη και σχιστόλιθο, η έκθεση είναι Νότια και η πυκνότητα φύτευσης μεγάλη (5.500 φυτά / εκτάριο). Ο αμπελώνας έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Καλλιέργειας που ακολουθεί το οινοποιείο.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι οινοποιοί Adam Wadewitz και Martin Shaw δημιουργούν ένα κρασί από κρύους αμπελώνες. Η πρώτη ύλη συλλέγεται αποκλειστικά με το χέρι και ακολουθεί αυστηρή επιλογή τσαμπιών, αργή αλκοολική ζύμωση εν μέρει με ολόκληρα τσαμπιά και εν μέρει με άσπαστες ρώγες, χαρίζοντας στο κρασί φρούτο και ισορροπία. Ευγενής, αργή εκχύλιση και ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 600 λίτρων (15% καινούρια) για 14 μήνες, με επιπλέον 14 μήνες παλαίωσης στις φιάλες.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Κλείσιμο Φιάλης: Stelvin, βιδωτό πώμα
Ετήσια Παραγωγή: N/A

DOWNLOADS
Φωτογραφία Φιάλης | Ετικέτα | Λογότυπο Shaw+Smith

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

2021

Αλκοόλ 14,0%
Σάκχαρα 0,3 g/l
Οξύτητα 5,2 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | N/A
95/100 Wine Front

2020

Αλκοόλ 13,5%
Σάκχαρα 1,1 g/l
Οξύτητα 5,7 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | N/A
96/100 Wine Front

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Χρονιά Αλκοόλ Σάκχαρα (g/l) Οξύτητα (g/l) Tech Sheet Παραγωγή (φιάλες) Διακρίσεις
2021 14,0% 0,3 5,2 download PDF N/A 95/100 Wine Front
2020 13,5% 1,1 5,7 download PDF N/A 96/100 Wine Front
This website uses cookies to improve your web experience.