Skip links

SHAW+SMITH
Adelaide Hills Lenswood Pinot Noir – single vineyard

Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Παραγωγός: Shaw+Smith
Ποικιλία: 100% Pinot Noir
Στυλ: Ερυθρός / Ξηρός
Περιοχή: Adelaide Hills, South Australia

Μετά από την απόκτηση του Lenswood Vineyard (2012) από την Shaw+Smith, αποφασίστηκε να οινοποιηθεί ξεχωριστά μια ποσότητα Pinot Noir αποκλειστικά από επιλεγμένα κομμάτια του συγκεκριμένου αμπελώνα. Ο χειρωνακτικός τρύγος, η κλωνική επιλογή, η δροσιά που χαρίζει το υψόμετρο των 500 μέτρων, η άμεση παραλαβή των σταφυλιών στο οινοποιείο, η μερική ζύμωση ολόκληρων τσαμπιών και η αργή οινοποίηση δίνουν τα εχέγγυα για ένα σαγηνευτικό Pinot Noir εκπληκτικής λεπτότητας και φινέτσας με αρώματα από κεράσι, βατόμουρο, βιολέτα, αποξηραμένα βότανα και σανδαλόξυλο. Η κομψή οξύτητα και οι ευγενείς τανίνες ισορροπούν με το φρούτο και προσφέρουν ένα Pinot Noir ευγένειας, φινέτσας και χαρακτήρα.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Η πρώτη ύλη προέρχεται αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Lenswood Vineyard στα Adelaide Hills της Νοτίου Αυστραλίας, σε υψόμετρο 450-500 μέτρων και φύτευση το 1999. Τα εδάφη είναι αργιλοπηλώδη με κομμάτια σχιστόλιθου, η έκθεση είναι Νότια και η πυκνότητα φύτευσης 2.380 φυτά / εκτάριο. Ο αμπελώνας έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Καλλιέργειας που ακολουθεί το οινοποιείο.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι οινοποιοί Adam Wadewitz και Martin Shaw δημιουργούν ένα κρασί από κρύους αμπελώνες. Η πρώτη ύλη συλλέγεται αποκλειστικά με το χέρι και ακολουθεί αυστηρή διαλογή σταφυλιών. Η αργή αλκοολική ζύμωση σε δρύινες και ανοξείδωτες δεξαμενές με ένα ποσοστό ολόκληρων τσαμπιών, χαρίζουν στο κρασί φρούτο και νεανικό χαρακτήρα. Ευγενής εκχύλιση και ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 500 λίτρων (30% καινούρια) για 10 μήνες.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Κλείσιμο Φιάλης: Stelvin, βιδωτό πώμα
Ετήσια Παραγωγή: N/A

DOWNLOADS
Φωτογραφία Φιάλης | Ετικέτα | Λογότυπο Shaw+Smith

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

2021

Αλκοόλ 13,5%
Σάκχαρα 0,5 g/l
Οξύτητα 4,9 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | N/A
95/100 Wine Front

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Χρονιά Αλκοόλ Σάκχαρα (g/l) Οξύτητα (g/l) Tech Sheet Παραγωγή (φιάλες) Διακρίσεις
2021 13,5% 0,5 4,9 download PDF N/A 95/100 Wine Front
This website uses cookies to improve your web experience.