Skip links

SHAW+SMITH
Adelaide Hills Shiraz

Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Παραγωγός: Shaw+Smith
Ποικιλία: 100% Shiraz
Στυλ: Ερυθρός / Ξηρός
Περιοχή: Adelaide Hills, South Australia

To Shiraz της Shaw+Smith με αρώματα κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου, ξηρών καρπών και δέρματος, με πολύ όμορφες, ευλύγιστες τανίνες είναι μια εκδοχή της ποικιλίας πιο κοντά στις οινοποιήσεις του βόρειου Ροδανού, με την ελαφράδα και την ισορροπία να συνυπάρχουν με την πυκνότητα και την ένταση. Το Shiraz πολλές φορές ξεχνάμε ότι καλλιεργείται ιδανικά και σε λιγότερο θερμά κλίματα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ένα Shiraz που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τον κορυφαίο ιδιόκτητο αμπελώνα Balhannah και συνεργαζόμενους αμπελώνες στο κέντρο της περιοχής Adelaide Hills.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Η πρώτη ύλη προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Balhannah Vineyard στα Adelaide Hills της Νοτίου Αυστραλίας, ενώ συμπληρώνεται με ποιοτική πρώτη ύλη συνεργαζόμενων αμπελουργών. Ο 350 στρεμμάτων αμπελώνας Balhannah που περικλείει το οινοποιείο (υψόμετρο 340-350μ), είναι σε μεγάλο κομμάτι του φυτεμένος με Shiraz, σε κυρίως αμμοπηλώδη εδάφη με κομμάτια χαλαζίτη και σχιστόλιθο, ενώ έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Καλλιέργειας που ακολουθεί το οινοποιείο.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι οινοποιοί Adam Wadewitz και Martin Shaw δημιουργούν ένα κρασί από κρύους αμπελώνες. Η πρώτη ύλη συλλέγεται αποκλειστικά με το χέρι και ακολουθεί αργή αλκοολική ζύμωση εν μέρει με ολόκληρα τσαμπιά και εν μέρει με άσπαστες ρώγες, χαρίζοντας στο κρασί φρούτο και ισορροπία. Ευγενής, αργή εκχύλιση και ωρίμανση κυρίως σε παλιότερα γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 12 μήνες.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Κλείσιμο Φιάλης: Stelvin, βιδωτό πώμα
Ετήσια Παραγωγή: N/A

DOWNLOADS
Φωτογραφία Φιάλης | Ετικέτα | Λογότυπο Shaw+Smith

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

2022

Αλκοόλ 13,5%
Σάκχαρα 0,4 g/l
Οξύτητα 5,3 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | N/A

2021

Αλκοόλ 13,5%
Σάκχαρα 0,4 g/l
Οξύτητα 5,6 g/l
Tech Sheet | download PDF
Παραγωγή | N/A
96/100 Wine Front

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Χρονιά Αλκοόλ Σάκχαρα (g/l) Οξύτητα (g/l) Tech Sheet Παραγωγή (φιάλες) Διακρίσεις
2022 13,5% 0,4 5,3 download PDF N/A N/A
2021 13,5% 0,4 5,6 download PDF N/A 96/100 Wine Front
This website uses cookies to improve your web experience.